Helden Personal Training

Over Mij

OVER MIJ

Joost van der Helden

Al mijn hele leven is sport en mensen helpen mijn grote passie! Op mijn 5e begon ik met Judo en dit deed ik al snel op het hoogste niveau. Elke dag trainen en elk weekend wedstrijden was normale kost. In de ruim 10 jaar heb ik dan een hoop prijzen gewonnen, zowel nationaal als internationaal. Toen ik hiermee stopte begon ik al snel met krachttraining.

 

Zonder al te veel kennis van voeding, training en rust deed ik jarenlang mijn ding. De resultaten waren oke, maar eigenlijk deed ik altijd maar wat. In deze tijd was stappen etc. erg interessant en trainen werd minder belangrijk. Ook gebeurde er privé een hoop waardoor alcohol en drugs de overhand kregen. Ik werkte veel, ik at ongezond en genoot van lange weekenden zonder echt uit te rusten en bij te tanken.

Dit resulteerde helaas in een burn-out. Een duidelijk signaal dat ik dingen anders moest gaan doen. Ik had gesprekken met psychologen en ik kreeg medicatie, welke bij mij overigens averechts werkte. Ik wilde me uiteraard zo snel mogelijk weer goed voelen, dus ik ben op internet gaan zoeken, boeken gaan lezen, mijn studie gaan volgen en vol met mezelf aan de slag gegaan. Deze jaren waren zwaar maar ongelofelijk leerzaam!

voedingtrainingrustmindset

 

Al snel kwam ik tot de conclusie dat er vier belangrijke onderdelen essentieel waren bij mijn herstel. Namelijk voeding, training, rust en mindset. Deze vier pijlers zijn niet alleen bepalend voor je resultaat bij het afvallen of in spiermassa aankomen, maar ook zeker bij je algehele lichamelijke én geestelijke gezondheid. Ik ben alles direct op mezelf uit gaan proberen met het volgende resultaat.

Pijl onder
Personal Training Amersfoort

Het uitbalanceren van voeding, training en rust is cruciaal bij het behalen van je doelstelling. Voeding bepaald voor het grootste deel je resultaat en hoe je je voelt. Dit onderdeel heb ik zelf altijd enorm onderschat. Niet alleen voor je sportprestaties, maar ook voor je mentale gesteldheid is de juiste voeding essentieel.

 

Bij het trainen komen ‘Feel Good’ hormonen zoals serotonine, dopamine en endorfine vrij waardoor je je mentaal goed voelt. Tevens is sporten uiteraard erg goed voor je lichaam. Je moet alleen wel weten hoe je moet trainen. Door mijn opleiding te gaan volgen en alle ervaringen die ik heb opgedaan ben ik vanuit een grote passie voor mezelf begonnen als Personal Trainer. Mensen helpen het beste uit zichzelf te halen is mijn missie. Gezondheid, goed voelen en resultaat staan hierbij centraal!